Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Вітамінні заготівлі


Варення з черешні без кісточок


Переберіть, помийте 1 кг черешні, дайте стекти воді, видаліть кісточки. Бланшуйте в гарячій воді протягом 3 хвилин, а потім охолодіть у холодній воді. На воді, в якій бланшували черешню, приготуйте цукровий сироп (на 0,5 л води — 800 г цукру). 
Бланшовані черешні висипте в емальовану каструлю і, заливши киплячим сиропом, витримайте 5 год. Злийте сироп в інший посуд, додайте 200 г цукру і кип’ятіть 5 — 7 хвилин. Залийте гарячим сиропом черешні й варіть 2 — 3 хвилини. Витримайте ще 5 год., додайте 200 г цукру і варіть варення до готовності, знімаючи піну. Гарячим розлийте в стерильні банки й закрутіть.


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов