Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Вітамінні заготівлі


Варення з липового цвіту


У квітів обрізають плодоніжки й листочки, викладають їх у друшляк, добре промивають водою і дають їй стекти.

Потім квіти складають в емальовану миску і заливають цукровим сиропом, який готують так: на 1 кг квітів беруть 400 г води й 1 кг цукру. Цукор заливають водою і кип’ятять суміш 5 — 7 хвилин, а потім фільтрують крізь 3 — 4 шари і знов доводять до кипіння.

Оскільки квіти спливають, то на них слід покласти тарілку і поставити банку з водою.

Коли квіти покриються сиропом і осядуть на дно, варення варять на помірному вогні до готовності. У кінці додають цитринову кислоту (3 г на 1 кг цвіту).


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов