Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


14 найсмачніших рецептів піци


Тісто для італійської піци.

Склад:

Вода — 450 мл;
Сухі дріжджі — 4 чайні ложки;
Оливкова олія — 4 столові ложки;
Борошно — 600 грамів;
Сіль — одна щіпка, можна при бажанні морської солі.

Рецепт:

У зручний для вас посуд, обов’язково підігрий, налити 150 грамів теплої води і покласти дріжджі, ретельно перемішати. Як тільки дріжджі розчиняться, насипати 150 грам борошна, акуратно вимісити і поставити в темне тепле місце (наприклад в заздалегідь, злегка розігріту духовку) на пів години.
По закінченню 30 хвилин, в тісто додати оливкову олію, сіль 300 мг води, 450 г борошно і якісно замісити тісто. Вимісити тісто для піци поставити на 2 години в темне, тихе місце періодично поглядати і «підмішувати», це робити в тому випадку, якщо тісто почне «тікати».
Даний рецепт тесту розрахований на дві піци.

Тепер тісто для піци готове, пора приступити до основного акорду-начинку.


Тісто для американської піци.

Склад:

Борошно — 300 грам;
Вода — 1 / 2 літра води;
Дріжджі — 50 грам;
Яйце — 1 штука;
Сіль — 1 чайна ложка.

Рецепт:

Взяти зручну миску, підігріти (можна під струменем гарячої води) розвести дріжджі в ½ літри теплої води, вбити яйце, ретельно і не поспішаючи розмішати. Додати сіль і борошно, додавати борошно слід поступово, і стежити за тим, щоб тісто нагадувало густу сметану (борошна може знадобитися більше або менше). Коли маса тіста стане однорідною, поставити в холодильник на 1.5 години.

1.5 години, тісто для піци готове. Рада, тісто вилити на лист промазаними рослинним маслом і без начинки поставити в духовку на 5 хвилин, всі, тісто для піци готове, тепер можна приступити до другого етапу приготування, викласти начинку і запікати 8 хвилин.


Тісто для піци без дріжджів

Склад:

Борошно — 2 склянки;
Сметана — 250 грамів;
Яйця — 2 штуки;
Масло вершкове — 2 столові ложки (попередньо розтопити на водяній бані);
Олія — 2 столові ложки;
Сіль — 1 чайна ложка;
Сода — 1/4 чайної ложки.

Рецепт:

Беремо зручну глибоку миску, висипаємо сметану і додаємо соду (завдяки властивостям сметани, сода загаситься). Збиваємо яйця з сіллю й додаємо в сметану з содою. «Ніжно» перемішуємо і маленькими порціями, додаємо борошно і вершкове масло (олія попередньо розтопити на водяній бані). Після додавання всіх інгредієнтів, тісто повинне нагадувати густу сметану.
Беремо форму для піци, змащуємо олією й викладаємо тісто (Хитрість, тісто зручніше викладати, якщо попередньо руки рясно змастити олією). Далі руками розподіляємо тісто по листу і приступаємо до соусу і начинку. Тісто для піци без дріжджів готове.

PS: Тісто готується дуже швидко!


Тісто для піци — простий рецепт

Тісто для піци, склад:

Борошно — 2 склянки борошна;
Вода — 1 склянку води;
Дріжджі сухі — 20 грам;
Рослинна олія — 1 столова ложка;

Рецепт:

У зручній глибокій мисці розчинити дріжджі в 1 склянці теплої води і залишити на 10 хвилин. Після додати 1 столову ложку рослинного масла й 2 склянки борошна. Вимісити і залишити підходити на 30 хвилин (поставити в тепле місце і накрити рушником). Тісто збільшується в об’ємі в два рази і виходить м’яке і круте.
Далі, розкочують пласт і викладаєте соус і начинку. Тісто для піци готово.Духовку попередньо розігріти стандартно до 180 градусів і випікати, залежно від товщини тіста (якщо тісто тонке, то 8-12 хвилин, якщо товсте, то всі 30 хвилин). Смачного!


Рецепт піци з грибами

Склад:

гриби — 600 г;
яйця — 3 шт;
молоко — 100 г;
сік лимона;
петрушка, ріпчаста цибуля
мелений чорний перець, сіль за смаком

Рецепт

Готуємо тісто, розкочують пласт приблизно 0,6 см. Робимо бортик з тіста по краях. Змащуємо тісто жовтком. Обсмажуємо окремо гриби, цибулю і розподіляємо по тісту. Яйця збиваємо і змішуємо з соком лимона і молоком, додаємо зелень, сіль, перець. Заливаємо начинку. Ставимо в духовку, піца готова через 15-20 хвилин.


Рецепт піци тако

Склад:

Соус — 2 столові ложки (класичний тако або просто гострий томатний);
Чеддер — 150 грамів;
Листя салату — 8 великих листів;
Варена яловичина — 200 грам;
Шинка — 100 грам;
Помідор — 1 великий;
Авокадо — 1 шт.;
Чіпси кукурудзяні — 50 грам;
Сметана — 50 грам.

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Нарізати дуже дрібно варену яловичину, смужками шинку. Авокадо розім’яти вилкою до стану пюре. Помідор нарізати тонкими кружечками. Листя салату порвати руками на шматочки середнього розміру. Сир натерти на дрібній тертці. Взяти форму для піци змастити оливковою олією і розкласти тісто. Змазати корж соусом. Викласти кружальця помідорів, яловичину і шинку, покласти зверху листя салату та авокадо. Після цього покласти шар чіпсів, полити сметаною і притрусити сиром. Випікати на середньому вогні 15 хвилин до золотистої скоринки


Рецепт Канадської піци

Склад:

Соус Маринара;
Чеддер — 100 грам;
Моцарела — 100 грам;
Пепероні — 8 кружечків;
Бекон — 8 смужок;
Гриби — 50 грам печериць;
Цибуля — 1 велика цибулина білої цибулі:
Часник — 1 зубок;
Орігано — пів-чайної ложки.

Соус Маринара.

Склад:
Оливкова олія — 2 столові ложки;
Цибуля-1 шт. (маленького розміру);
Часник — 1 зубок;
Помідори — 800 грам (консервованих);
Томат пюре — 180 грамм;
Базилік або петрушка — 2 столові ложки;

Рецепт соусу:

Розігріти масло в каструлі на середньому вогні, викласти цибулю і часник і прожарювати до м’якого стану, додати консервовані помідори, томат і базилік. Довести до кипіння на великому вогні, паралельно розминаючи соус вилкою або віночком. Збавити вогонь до мінімуму, і тушкувати 20 хвилин, постійно помішуючи.

Рецепт піци:

Приготувати тісто для піци. Нарізати тонкими смужками бекон. Моцареллу нарізати кубиками, а чеддер натерти на дрібній тертці. Гриби часник нарізати тонкими скибочками. Пепероні і цибулю кільцями. Взяти форму для піци змастити оливковою олією і розкласти тісто. Змазати корж соусом Маринара і викласти начинку. Цибуля, часник, пепероні, гриби, суміш сирів чеддер і моцарелла, зверху викласти бекон, скропити оливковою олією і притрусити орігано. Випікати піцу на середньому вогні 15 хвилин до золотистої скоринки.


Рецепт Гавайської піци.

Склад:

Соус — 2 столові ложки (використовуйте готовий соус з солодкою паприкою);
Бекон — 200 грам;
Ананас — 4 кружальця;
Моцарелла — 250 грам;
Рослинна олія — 3 столові ложки.

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Нарізати тонкими смужками бекон (або шинку). Тонкими кільцями нарізати свіжий ананас (якщо немає свіжого, можна взяти і консервований, попередньо злив воду і промокнути кружечки ананаса паперовим рушником). Кубиками нарізати моцарелу. Взяти форму для піци, змастити олією і розкласти тісто. Намазати соусом, викласти ананас і моцареллу, зверху покласти смужки бекону, скропити олією. Випікати піцу в попередньо розігрітій духовці до золотистої скоринки (8 —15 хвилин). Ваша гавайська піца готова.


Рецепт Американської піци.

Склад:

Соус — 2 столові ложки;
Ковбаса — 300 грам;
Салямі — 8 кружечків;
Цибуля — 2 головки (середнього розміру);
Сир — 150 грам;
Мариновані гриби — 50 грам;
Маринований перець — 50 грам;
Морква гостра — 50 грам;
Пір’я зеленого часнику —10 гілочок.

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Нарізати кільцями цибулю і перець. Ковбасу і пір’я зеленого часнику нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на крупній тертці. Мариновані гриби розрізати на чотири частини. Підготувати форму для піци або деко, змастити олією, вилити тісто і завдати соус (Соус може бути готовим або кетчуп, можна приготувати самим, достатньо розтерти помідори без шкірки, злити зайву рідину, додати морську гірку сіль за смаком, травички, спеції і дрібку цукру).
Далі в порядку черговості, викласти на піцу начинку: ковбасу, гриби, гостру моркву, цибулю, маринований перець. Присипати пір’ям часнику і сиром. Зверху на сир викласти кружальця салямі і скропити олією. Відправити піцу в попередньо розігріту духовку приблизно на 8 хвилин (вогонь середній). Сир має стати золотистим.


Рецепт піци Маргарита.

Склад:

Помідори — 2 штучки;
Моццарелла — 150 грам;
Базилік — 12 листочків;
Оливкова олія — 3 столові ложки;
Сіль і чорний перець, мелений, на смак

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Розкатати в тонкий пласт приблизно 0,5 см. Попередньо розігріти духовку до 230 ° С. Тим часом помідори очистити від шкірки, вийняти насіння і нарізати кубиками. Хитрість, для того щоб помідори чистилися краще, попередньо заливають окропом, приблизно на 1 хвилину. Очищену м’якоть помідор і Моццареллу нарізати кубиками. Обравши форму для піци, трохи змастити оливковою олією і присипати мукою. Акуратно перенести тісто, розподілити за формою і проколоти в декількох місцях вилкою. Бажано залишити невеликий бортик з тіста по краю форми. Покласти на тісто для піци помідори, розкласти Моццареллу, полити оливковою олією. Перець і сіль за смаком. Готову піцу прикрасити листочками базиліку.
Випікати піцу 15-20 хв.


Рецепт піци Пепероні.

Склад:

Перець болгарський (червоний) — 1 штука;
Перець болгарський (жовтий) — 1 штука;
Перець болгарський (зелений) — 1 штука;
Цибуля — 2 штуки (розмір трохи більше середнього);
Моццарелла — 350 грам;
Олія оливкова — 4 столові ложки;
Чорний перець — на кінчику ножа,
Сіль — маленька щіпка.

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Розкатати в тонкий пласт приблизно 0,5 см. Попередньо розігріти духовку до 230 ° С. Тим часом перці нарізати кубиками, попередньо очистивши від насіння і перегородок. Цибулю нарізати півкільцями. Моццареллу кубиками.
Розігріти сковороду, додати 2 столові ложки оливкової олії і обсмажити цибулю і перці.
Обравши форму для піци, трохи змастити оливковою олією і присипати мукою. Акуратно перенести тісто, розподілити за формою і проколоти в декількох місцях вилкою. Бажано залишити невеликий бортик з тіста по краю форми. Розкласти тушковані овочі, зверху покрити кубиками моцарели, притрусити перцем з сіллю, скропити оливковою олією. Випікати піцу 15-20 хв.


Рецепт піци по-неаполітанські.

Склад:

Помідори — 2 штучки;
Анчоуси — 8 штучок (або кілька в банку);
Моццарелла — 130 грам;
Орегано — — 1 столова ложка свіжого або 1чайная ложка сухого;
Оливкова олія — 4 столові ложки.

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Розкатати в тонкий пласт приблизно 0,5 см. Попередньо розігріти духовку до 230 ° С. Помідори очистити від шкірки, вийняти насіння і нарізати кубиками. Моццареллу нарізати кубиками
Обравши форму для піци або деко, змастити оливковою олією і присипати мукою. Перенести тісто, розподілити за формою.
Тісто проколоти в декількох місцях вилкою. Рівномірно викласти на тісто помідори, потім анчоуси і сир, посипати орегано, полити оливковою олією. Начинку викладати в строго прописаному порядку! Випікати піцу 15-20 хв.


Рецепт Італійської піци з пармезаном

Склад:

Помідори — 2 штучки середнього розміру;
Пармезан —80 грам;
Рікотта — 150 грам;
Оливкова олія — 4 столові ложки;
Сіль — рекомендована щіпка.

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Розкатати в тонкий пласт приблизно 0,5 см. Попередньо розігріти духовку до 230 ° С. Тим часом помідори очистити від шкірки, вийняти насіння і нарізати кубиками.. Пармезан нарізати скибочками солідними трикутної форми, рікотту великими шматочками.
Обравши форму для піци, трохи змастити оливковою олією і присипати мукою. Акуратно перенести тісто, розподілити за формою і проколоти в декількох місцях вилкою. Бажано залишити невеликий бортик з тіста по краю форми.
Викласти на тісто в порядку черговості, помідори, пармезан рікотту, полити оливковою олією. Випікати піцу 15-20 хвилин.


Рецепт Італійської піци з салямі

Склад:

Томатний соус — 4 столові ложки;
Цукіні — 6 тонких кружечків;
Салямі — 10 скибочок (салямі повинна бути гостра);
Моццарелла — 100 грам;
Оливкова олія — 3 столових ложки;
Морська сіль — за смаком;
Чорний перець — за смаком (бажано свіжозмелений);
Базилік — 6 листочків.

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Розкатати в тонкий пласт приблизно 0,5 см. Попередньо розігріти духовку до 230 ° С. Тим часом, тонко нарізати кружечками цукіні, салямі, Моццареллу порвати на шматочки середнього розміру. Обравши форму для піци, трохи змастити оливковою олією і присипати мукою. Акуратно перенести тісто, розподілити за формою і проколоти в декількох місцях вилкою. Бажано залишити невеликий бортик з тіста по краю форми. Змащуємо тісто томатним соусом, розкладаємо цукіні, салямі, моцареллу, поливаємо оливковою олією, присипаємо сіллю і перцем, прикрашаємо базиліком. Рада, щоб салямі вийшла зажарена, розкладіть Моццареллу між салямі, в прогалини. Випікати піцу 15-20 хв.


Рецепт Італійської піци з моцарелою.
Склад:

Томатний соус — 6 столових ложок;
Моццарелла — 100 грам;
Червоний перець чилі — 1 штучка;
Панчетта — 5 скибочок;
Оливкова олія — 3 столових ложки;
Морська сіль — до смаку,
Чорний перець-за смаком (бажано свіжозмелений).

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Розкатати в тонкий пласт приблизно 0,5 см. Попередньо розігріти духовку до 230 ° С. Дрібно порізати чілі, Моццареллу розірвати на великі шматочки. Обравши форму для піци, трохи змастити оливковою олією і присипати мукою. Акуратно перенести тісто, розподілити за формою і проколоти в декількох місцях вилкою. Бажано залишити невеликий бортик з тіста по краю форми. Змащуємо тісто томатним соусом, присипаємо чілі, розкладаємо Моццарелла в довільному порядку, поперчити, посолити, зверху розкласти шматочки панчетти
(Будуть більш хрусткими), полити оливковою олією. Випікати піцу 15-20 хв.


Рецепт Італійської піци з яйцем.

Склад:

Томатний соус — 6 столових ложок,
Артишоки — 2 не великих штучки:
Прошутто — 3 шматочки середнього розміру;
Маслини — 10 штучок (без кісточок);
Яйце — 1 штучка (середнього розміру);
Моццарелла — 100 грам;
Оливкова олія — 3 столових ложки;
Морська сіль — за смаком;
Перець чорний-за смаком) бажано свіжозмелений).

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Розкатати в тонкий пласт приблизно 0,5 см. Попередньо розігріти духовку до 230 ° С. Розрізати артишоки на чотири частини, прошутто на дві частини (шматки повинні бути великими). Яйця і Моццареллу порізати шматочками однакового розміру.
Обравши форму для піци, змастити оливковою олією і присипати мукою. Акуратно перенести тісто, розподілити за формою і проколоти в декількох місцях вилкою. Бажано залишити невеликий бортик з тіста по краю форми. Змащуємо тісто для піци томатним соусом, розподіляємо рівномірно артишоки, шматки прошутто, яйця і моццареллу, намагаємося покласти начинку так, щоб не було вільних місць. Поливаємо оливковою олією, присипаємо цілими оливками, сіллю і перцем.
Випікати піцу 15-20 хв.


Рецепт Італійської піци з анчоусами.

Склад:

Моццарелла — 100 грам;
Анчоуси — 4 штучки;
Перець Чилі (червоний) — половина великого перцю;
Каперси — 1 чайна ложка;
Оливкова олія — 3 столових ложки;
Лимонний сік — з половинки лимона;
Лимонна цедра — з половинки лимона;
Томатний соус — 3 столові ложки;
Петрушка — 1 столова ложка (порізати дрібно);
Сіль морська — за смаком;
Чорний перець (бажано мелений) — на смак.

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Розкатати в тонкий пласт приблизно 0,5 см. Попередньо розігріти духовку до 230 ° С. У той же час готуємо маринад: анчоуси ріжемо навпіл, чилі нарізаємо дрібно і змішуємо з анчоусами, додаємо каперси, 2 столові ложки оливкової олії, цедру і сік лимона. Акуратно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
Обравши форму для піци або деко, трохи змастити оливковою олією і присипати мукою. Акуратно перенести тісто, розподілити за формою і проколоти в декількох місцях вилкою. Бажано залишити невеликий бортик з тіста по краю форми. Змащуємо тісто для піци томатним соусом, викласти маринад (рідина з маринаду попередньо злити, вона нам знадобитися пізніше), розкласти Моццареллу великими шматками, присипати сіллю, перцем і зеленню. Полити піцу залишилися соком від маринаду. Випікати піцу 15-20 хв.


Рецепт Італійської піци з перцем

Склад:

Перець чилі-2 штучки;
Оливкова олія — 3 столові ложки;
Часник — 4 середніх зубчики;
Орегано — 1 столова ложка свіжого або 1чайна ложка сухого;

Рецепт:

Приготувати тісто для піци. Розкатати в тонкий пласт приблизно 0,5 см. Попередньо розігріти духовку до 230 ° С. Маленька хитрість, для того щоб зручніше було переносити тісто зі столу на форму для піци, використовуйте качалку, акуратно накрутив тісто на неї.
Обравши форму для піци або деко, трохи змастити оливковою олією і присипати мукою. Акуратно перенести тісто, розподілити за формою і проколоти в декількох місцях вилкою.
Викласти на тісто для піци часник перець чилі присипати орегано і обов’язково полити оливковою олією. Випікати піцу 15-20 хвилин.
http://vip-persona.blogspot.com/2010/02/blog-post_17.html


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов