Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


ДИТЯЧА КУХНЯ


ДИТЯЧА КУХНЯ

Пюре з бананів, і абрикосів

Кількість порцій: 4 столові ложки.
Банани — це ідеальний продукт для підгодовування. Вони мають натуральну солодкість, легко готуються, створюють однорідну масу при збиванні. Вибирайте зрілі банани (з плямовими шкірками), котрі будуть легко засвоюватися в організмі дитини. Поєднання бананів з абрикосами чудове, це смачно і для дорослих.
Бланшувати 1 великий чи 2 маленьких абрикоси у киплячій воді 2 хвилини, злити воду, вистудити абрикоси, зняти шкірку. Розрізати навпіл, вибрати зернятка. Збити міксером м’якоть абрикоса і 1/3 банана, додати при необхідності невелику кількість дитячого молока для утворення ніжного однорідного пюре необхідної консистенції.
Заморожувати неможна.
(Для дітей, яким більше 4-6 місяців).


Котлети чи крокети з картоплі

Зварити 200 г картоплі, протерти через сито. Додати 1/4 яйця, солі, розмішати, сформувати крокети або котлети, обваляти у просіяних сухарях з борошном, обсмажити у розтопленому маслі (10 г). Подавати з білим або грибним соусом.


Запіканка з капусти

Невелику головку капусти розрізати на 4 частини, вирізати качан, зрізати руби у листя, опустити капусту у крутий, трохи підсолений кип’яток, дати закипіти, відкинути на сито, порізати дрібно, змішати з густим соусом бешамель, підігріти. Викласти у сотейник, змащений маслом, посипати зверху 1/2 ч. ложки негострого тертого жовтого сиру (З г) з сухарями. Зверху покласти декілька шматочків масла (10 г) і запікати у духовці до рожевого кольору. Можна додати 1/4 яйця, звареного накру-то.

Пюре з абрикосів і груш

Кількість порцій: 11 столових ложок.
Консервовані фрукти у власному соці є швидким, легким, корисним харчовим продуктом і чудово вписується у раціон дитини. Асортимент консервованих фруктів великий, але потрібно вибирати фрукти, консервовані у соці, а не в сиропі. Для різноманітності спробуйте комбінацію з різних фруктів.
Візьміть 4 половинки консервованих абрикосів і 3 половинки консервованих груш і приготуйте з них пюре необхідної консистенції, додаючи фруктовий сік. Для того, аби збільшити калорійність страви, надати їй ніжний смак, можна перемішати її з йогуртом або дитячим рисом, розведеним водою чи сумішшю. Страву можна заморожувати (без йогурта). (Для дітей, яким більше 4-6 місяців).

Картопляна запіканка

Зварити 200 гкартоплі, гарячим протерти через сито. Змішати 1 ч. ложку борошна (5 г) з 1/2 ч. ложки масла (5 г) і сіллю, аби вийшла щільна масагЛокласти на сковороду, змащену маслом (5 г),_ посипати борошном, проколоти виделкою, зверху покласти 1 ст. ложку сметани (20 г), поставити у духовку на 1/4 години.
Почистити 2 невеликих яблука, розрізати кожне яблуко на 8 частин, вийняти серцевину, покласти яблука у киплячу воду, додати 25 г цукру, варити до м’якості під покришкою. Викласти яблука у фарфорове горнятко, сироп ще трохи проварити, додати 1/2 ч. ложки лимонного соку.

Компот з яблук з варенням

Взяти 100 г яблук, почистити шкірку, розрізати навпіл, вийняти серцевину. Відварити у сиропі з 2 склянками води і 20 г цукру. Викласти готові яблука на тарілочку, наповнити середину варенням. Сироп кип’ятити, щоб загустів до желе, вистудити, вилити на яблука.

Компот з груш

Взяти 100 г груш (брати тверді груші), почистити шкірку, розрізати на 4 частини, вийняти серцевину. Зварити сироп з 1/2 склянки води і 25 г цукру, опустити в нього груші, варити на повільному вогні під покришкою до пом’якшення, викласти на тарілку; сироп проварити ще, аби він загустів і залити ним груші.

 

 

 

 

 

 

 


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов