Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


ТОРТИ


Шоколадний торт

Тісто:
2 склянки горіхів, 200 м вершкового масла, 1 склянка цукру, 1 яйце, 2 склянки борошна, розпушувач
Крем:
1,5 їдальні ложки борошна, 3/4 склянки цукру, 2 їдальні ложки какао, 1,5 склянки молока, 100 м масла, ваніль

Приготування:
?Горіхи дрібно нарізати й змішати з усіма продуктами. Тісто розділити на два коржі й спекти. Борошно для крему добре розмішати із цукром, какао, поступово влити молоко. Потім, поставити на маленький вогонь, зняти коли загусне. Вмішати в крем масло й ваніль. Кремом намазати між коржами, верх і боки торту.

Пиріг Косівський 

Тісто: 500 г. борошна,100 г. смальцю, 100 г. вершкового масла, 3-4 ложки сметани, 50 г. цукру, 3 варені і 3 сирі жовтки, сіль, 1/2 ст. ложки соди, 1/2 ч. ложки лимонної кислоти, цукрова пудра.
Начинка: 250 г. горіхів, 100 г. цукру, 500 г. вишневого джему.

Жир посікати з проіяним борошно, содою і лимонною кислотою, додати протерті крізь сито варені жовтки, розтерті з цукром сирі жовтки, сметану, на кінець ножа солі, замісити тісто і залишити його на кілька годин. Краще тісто замішувати на ніч, а вранці перемісити, розкачати на два коржі, поколоти виделкою, перекласти їх масою з мелених горіхів, розтертих з цукром і змішаних з вишневим джемом, ще раз поколоти, змастити білком, збитим з цукром, і пекти в гарячій духовці(210-240С) протягом 35 хв. Спечений пиріг нарізати прямокутничками і посипати цукровою пудрою.


Пиріг Надії
Тісто: 600 г. борошна,300 г вершкового масла або маргарину, 100 г. цукру, 2 яєць, 2-3 ст. ложки сметани, 1/2 ч. ложки соди, 1/2 ч. ложки лимоної кислоти.
Начинка: 500 г. джему, 1 склянка дрібно нарізаних горіхів, цукрова пудра

У посуд для тіста просіяти борошно разом з содою і лимонною кислотою, додати жир,цукор, жовтки і замісити на сметані круте тісто. Поділити його на три частини і охолодити. Одну частину нтерти на рідкій терці на змащений жиром лист і покрити джемом, потім натерти другу частинку, її також змастити джемом і покрити піною збитих білків, нарешті натерти третю частину тіста і посипати пісочними горіхами. Пекти в гарячій духовці (210-240С) протягом 45 хв. Спечений пиріг порізати на квадрати і посипати цукровою пудрою.


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов