Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


М'ЯСНІ СТРАВИ



Мачанка (Закарпаття)

Свинину нарізати невеличкими шматочками і підсмажити на смальці.
Борошно спасерувати до золотистого кольору, цибулю підсмажити на олії і перемішати з борошном. Додати перець, сіль, заправити сметаною і довести до кипіння. Приготовленим соусом залити м’ясо і довести до готовності.
Мачанку подавати на стіл із локшиною, смаженою картоплею, токаном.
Свинина — 1 кг, смалець — 100 г, борошно — 30 г, цибуля — 100 г, олія — 50 г, сметана — 200 г, сіль, перець — за смаком.

Запечені відбивні

М’ясо нарізати тонкими скибками, відбити, посолити, поперчити і підсмажити на смальці. Відбивні покласти у каструлю. додати дрібно нарізану підсмажену цибулю, часник, жир, що залишився після смаження, біле вино і поставити у дуже гарячу духовку.
Відбивні подавати на стіл, поливши соусом і обклавши вареною картоплею. Окремо подати мариновані гриби.
М’ясо (свинина) — 1 кг, смалець — 100 г, цибуля — 100 г, часник — 50 г, біле вино — 300 г, перець, сіль — за смаком.

Биточки по-карпатськи

М’ясо нарізати шматками, пропустити разом із цибулею через м’ясорубку, посолити, додати перець, добре перемішати і виробити битки. Змазати яйцем, обкачати у борошні і підсмажити.
Подавати на стіл із смаженою картоплею, поливши розтопленим вершковим маслом. Можна використати і гарнір із тушкованих, варених, маринованих, квашених чи свіжих овочів.
М’ясо (свинина чи яловичина) — 1 кг, цибуля — 100 г, яйця — 4 шт, борошно — 500 г, олія — 100 г, сіль, перець — за смаком.

Битки по-черкаськи

Підготовлене м’ясо нарізати шматками, пропустити через м’ясорубку, додати сіль, перець, добре вимішати, виробити битки. Обкачати їх у борошні і підсмажити на олії.
Подавати битки із смаженою картоплею і тушкованими грибами.
М’ясо (свинина або яловичина) — 1 кг, борошно — 50 г, олія — 100 г, сіль, перець — за смаком.

Битки м’ясні


Свинину нарізати на невеличкі шматочки, посолити, поперчити, відбити, надати кожному круглої форми, змазати яйцем, обкачати в сухарях і смажити на добре розігрітій сковородці до готовності.
Подавати битки на стіл із овочевим гарніром та зеленню.
Свинина — 1 кг, яйця — 5 шт, мелені сухарі — 50 г, вершкове масло — 100 г, сіль, перець — за смаком.
Верещака
Свинячу грудинку нарізати, обсмажити на смальці, перекласти у каструлю, додати перець, сіль, дрібно нарізану цибулю, жир, у якому смажилося м’ясо, залити буряковим квасом і тушкувати до напівготовності. Потім покласти тертий чорний хліб і стушкувати до готовності.
Свиняча грудинка — 1 кг, смалець — 100 г, цибуля — 100 г, буряковий квас — 1 л, тертий чорний хліб — 200 г, сіль, перець — за смаком.


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов