Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


СТРАВИ З КАРТОПЛІ



Картопляний салат

На 6–8 порцій: 4 картоплини, 2 яйця, 1 невелика банка зеленого горошку, 4 свіжі огірки, 2 солоні огірки, 1 зелене яблуко, сік 0,5 лимона, 200 г шинки, 200 г копченої яловичини, 2 ст. л. зелені кропу та петрушки, сіль, перець, майонез — до смаку.

Картоплю і яйця зварити, порізати на невеликі кубики. Зелений горошок відцідити. Огірки порізати на кубики. Яблука обібрати, порізати на кубики, скропити соком лимона. Кріп і петрушку ретельно вимити, обсушити, дрібно посікти. Шинку та яловичину порізати на тонкі смужки завдовжки 3,5 см. Усе посолити, поперчити, заправити майонезом і перемішати.

Картопляні котлети з грибами

4 картоплини, 70 г сушених грибів, 1 невеличка цибулина, 1 яйце, 1 скл. молока, 5–6 ст. л. панірувальних сухарів, олія для обсмажування, перець, сіль — до смаку.

Картоплю обібрати, зварити. Злити воду й обсушити кожну картоплину на серветці. Бажано вибрати розсипчастий сорт, оскільки ліпити котлети з такої картоплі набагато легше. Бульбу розім’яти, додати яйце. Сушені гриби залити молоком і лишити на кілька годин (або на ніч). Цибулю дрібно посікти. Розігріти олію й обсмажити гриби до готовності. Окремо обсмажити дрібно нарізану цибулю, вимішати з грибами. Змішати картоплю з грибами. Посолити і поперчити. З фаршу зліпити невеликі котлетки, кожну з яких обкачати у панірувальних сухарях. На сковорідці розігріти олію й обсмажити котлетки з двох боків до появи коричневої хрусткої скоринки. Готові котлети викласти на таріль, подати до них сметану і свіжі овочі.

 


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов