Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


РЕЦЕПТИ ДЛЯ МІКРОХВИЛЬОВКИ


ГАРЯЧІ БУТЕРБРОДИ „ГНІЗДЕЧКО"

Необхідні продукти:
2 скибочки пшеничного хліба,
60 г ліверної ковбаси,
2 ч. л. мелених сухарів,
2 яйця,
сіль до смаку.

На скибочки хліба викладіть ліверну ковбасу, зробіть всередині поглиблення і посипте ковбасу тонким шаром мелених сухарів. Яєчні жовтки відокремте від білків. Білки збийте на стійку піну, трошки посоліть. На хліб у заглиблення обережно викладіть жовтки, а навколо прикрасьте бутерброди збитими білками. Бутерброди запікайте 10-12 хв при 180-200 °С. Перш ніж подавати, прикрасьте зеленню.


ШПИНАТ З ГРИБАМИ І ШИНКОЮ


Продукти:
150 г шпинату,
по 50 г шампіньйонів, вареної шинки і зерен кукурудзи,
2 — 3 помідори,
1 жовток,
1 чайна ложка рослинної олії,
0,5 зубчика часнику,
декілька крапель лимонного соку,
трохи свіжішої і сухої зелені чебрецю і розмарину,
мелені мускатний горіх і чорний перець,
сіль.

Інструкції:
Змішати жовток, олію, нарізану зелень і товчений часник. Шпинат покласти на тарілку, посипати сіллю, перцем і мускатним горіхом, накрити паперовою серветкою і поставити в піч на 2 — 2,5 хв на повну потужність. Гриби нарізувати скибочками, шинку — соломкою, помідори напівкружечками і викласти на шпинат. Залити жовтковою сумішшю і посипати сиром. Тарілку накрити фольгою і запікати 3 (4) хв на повній потужності.

ШВЕЙЦАРСЬКИЙ СИРНИЙ СУП ІЗ СМАЖЕНИМИ КУБИКАМИ ЧОРНОГО ХЛІБА


Час приготування: 30 хвилин
Продукти:
2 цибулини-шалот,
30 г вершкового масла або маргарину,
20 г муки,
750 мл молока,
125 мл білого вина,
сіль,
свіжомелений білий перець,
свіжонатертий мускатний горіх,
1 велика скиба житнього хліба (селянського короваю),
80 г тертого швейцарського ементальського сиру,
2 ст. ложки збитих вершків,
1 пучок зеленої цибулі, нарізаного колечками.

Інструкції:
1. Цибулини-шалот очистіть і нарізуйте маленькими кубиками. Разом з жиром покладете у форму для мікрохвильової печі і обсмажте до прозорості протягом 2-3 хвилин при потужності 600 ватів.
2. Додайте муку, ретельно перемішайте і протягом 1 хвилини при потужності 600 ватів доведіть до кипіння.
3. Постійно помішуючи, налийте молоко і вино, приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом і, закривши форму кришкою, варіть протягом 6-8 хвилин при потужності 600 ватів.
4. Хліб нарізуйте маленькими кубиками і покладіть на дрібну тарілку. Дістаньте суп з мікрохвильової печі. Кубики хліба обсмажте протягом 2-3 хвилин при потужності 600 ватів.
5. Сир перемішайте з супом, після того, як кубики хліба обсмажаться до прозорої скориночки, поставте в піч суп на 2-3 хвилини при потужності 360 ватів і розтопіть в супі сир.
6. Вершки обережно перемішайте з супом, суп розлийте в супові чашки, посипте кубиками хліба і зеленою цибулею.

БАНАНИ З СИРОМ В МХВ


Продукти:
2 банани,
2 ст. ложки сиру,
2 ст. ложки сметани або йогурту,
1 яйце,
2 ст. ложки меду.

Інструкції:
Почистити банани, розрізати їх уподовж навпіл, покласти у форму, придатну для мікрохвильовки, скропити соком лимона. Перемішати сир із сметаною, яйцем і медом до отримання однорідної кремоподібної маси. Викласти суміш на банани. Поставити форму з бананами в піч і готувати 4-4,5 хв при потужності 800 Вт.


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов