Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


ПОМІДОРИ


Салат вітамінний

Помідори (3 шт.) помити і нарізати на шматочки. Старанно помити і почистити сиру моркву (1 шт.) та корінь селери (1 шт.). З яблук (2 шт.) видалити серцевину з насінням, із слив (5-6 шт.) — кісточки. Моркву, селеру, огірки (1 шт.), яблука і сливи нарізати соломкою, присолити, покласти до салатника й полити сметаною (50 г). У салат можна додати цедру 1 лимона.

Помідори з часниковою підливою

Нарізати кружальцями стиглі помідори (5-6 шт.). Зварити круто 5 яєць, нарізати кружальцями. Підготувати підливу: перетерти із сіллю 1 головку часнику і 1 стручок солодкого перцю, влити 0,5 склянки холодної води і трішки оцту. Обережно перекласти помідори та яйця в салатницю, залити підливою, посипати зеленою цибулею та кропом.

Помідори з яєчною начинкою

У промитих помідорів (0,5 кг) вирізати заглиблення з боку плодоніжки, добре вичавити сік і посолити. Круто зварені яйця (3 шт.) обчистити, відокремити четверту частину жовтків, білки подрібнити, додати сіль, посічену зелену петрушку (0,5 ст. л.), змішати і начинити помідори. Гірчицю (0,5 ч. л.) розтерти із залишеними жовтками, додати олію (1 ст. л.), цукор (0,5 ст. л.), оцет (1,5 ст. л. 3% оцту), сіль, змішати і залити начинені помідори.

Помідори з яєчнею

У помідорів (0,5 кг) зрізують вершечок, видаляють насіння, злегка вичавлюють сік, наповнюють помідори рідкою яєчнею (з 4 яєць) з дрібно посіченою зеленою цибулею (100 г), перчать і смажать на олії (або 1 ст. л. вершкового масла).

Помідори з яблуками

Нарізані кружальцями помідори (0,5 кг) і шматочки яблук (0,5 кг) покласти в салатницю букетами один проти одного, посередині листочки зеленого салату (100 г), полити олією (2 ст. л.), змішаною з оцтом (2 ст. л. 3%), меленим перцем (0,1 г), цукром (1,5 ч. л.), сіллю, і посипати зеленню кропу (1 ст. л.) або петрушки.


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов