Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


СПОСОБИ ПРИГОТУВАННЯ КАВИ


Кілька популярних способів приготування кави:

КАВА ТРАДИЦІЙНА

50 г меленої кави, 500 мл води

30 г меленої кави всипати в спеціальну каструльку з однією ручкою, залити холодною водою, варити 3 хвилини, додати залишившуся каву, зняти з вогню й щільно закрити. Через 10 хвилин подавати із цукром, молоком або з вершками.
Рекомендується також заварювати в експресі.


КАВА ПО-ТУРЕЦЬКИ

60 г меленої кави, водa, цукор

Каву змішати із цукром у пропорції 3 ложечки кави на 1 ложечку цукру. Залити окропом у спеціальному мідному тиглі, швидко довести до кипіння. Коли кава кілька разів "здійметься", перелити в підігріті чашки.


КАВА МОРОЖЕНА

40 г меленої кави, 300 мл води, 500 мл молока, 100 г цукру, ванілін, 2 яйця, 2 жовтки

Молоко скип’ятити з ваніллю. Ваніль забрати. Яйця й жовтки збити із цукром на парі. Не поспішаючи додавати молоко й збивати доти, поки маса не загустіє. З’єднати з міцною, тільки що завареною кавою, збити міксером і знову заморозити.


КАВА КАПІТАНСЬКА

50 г меленої кави, 500 мл води, 4 жовтки, 4 ложечки цукру Збити жовтки із цукром і, постійно помішуючи, не поспішаючи, додавати гарячу, свіжезаварену каву. Можна додати змолоту ваніль, корицю й какао або в кожну чашку кави покласти 1 ложку збитих вершків і посипати какао.
Можна також додати 1 чарочку лікеру або настойки.

взято звідси cafesati.com.ua/ua/cafe/recipes.html
+ center.lviv.ua/showthread.php?p=37262


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов