Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


СУПОВI СПРАВИ


СУПОВI СПРАВИ

— Супи вдаються тим краще, чим у меншому об’ємі вони варяться.

— Чим повільніше і спокійніше вариться суп, тим він смачніший (а ще ліпше, коли він не кипить, а томиться). Краще для цього використовувати товстенну каструлю.

— Солити супи потрібно наприкінці варіння. Якщо посолити надто рано, коли продукти ще тверді, то він довше вариться і часто буває пересоленим, тому що сіль залишається в рідині.

— Приправи і прянощі вводять у суп за 3-7 хвилин до готовності.

— Супи не рекомендують розігрівати, краще їх з’їсти одразу (крім добових борщів).

— Як розрахувати кількість води в супі, щоб усім вистачило? Влити у каструлю стільки тарілок води (повних), скільки порцій хочемо отримати. Зайва вода википить, а та, що зосталася, разом з гущею потягне на повну тарілку.

— Чим більше компонентів у супі, тим більшими шматками вони мають бути нарізані, чим менше — тим дрібніше. В овочевий суп овочі нарізають якомога дрібніше, в круп’яний (локшина, вермішель тощо) — кладуть цілими.

— Закладати продукти в суп потрібно в певному порядку. Спершу ті, які варяться довше, наприкінці — ті, що варяться швидше. Тоді всі вони будуть готові в той самий час і не переваряться.

 

 


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов