Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Кулінарні рецепти


Французький цибуляний суп


Простий у приготуванні. Детально описую інгредієнти, тому що оригінальні рецепти містять такі, які у нас малодоступні. Виробила компроміс методом проб і помилок.

7 хороших цибулин смажимо на 2 сковорідках, мілко порізавши. Спочатку я ллю 2 ложки рафінованої олії на кожну зі сковорідок. Весь інший час досмажую на вершковому маслі. Цибуля має бути добре підсмажена, прозора і золотиста.Поки цибуля смажиться, чищу 2 морквини, розрізаю поздовж на 4 частини, чищу невелику головку часнику і варю з цього овочевий бульйон на 1,5 — 2 літрах води.
Потім в киплячий бульйон закидаю всю цибулю, 2 лаврових листа. Варю 7 хвилин. Засипаю 5 ложок без верха манки — ще 3 хвилини. Солю, перчу і даю 3 чайні ложки приправи «Весняна зелень» від "Торчин". Вкінці — 1 склянка вина. У мене просте червоне сухе Каберне із пакета.

Суп готовий, але до нього треба іще 2 якісні інгредієнти. 
1 — білі сухарі. В оригіналі — із класичного багета. Купувала я той багет від Київхліб. Краще взяти «Кірпіч Печерський». Ріжемо на скибки. Попередньо засушити або підрум’янити під час приготування супу в духовці. Кладемо скибку чи 2 в суп.
2— тертий сир. Хороший. На базарах в сирних кіосках є «Старий олендер» (Прибалтика) — десь 100 грн/кг або «Пармезан Президент» (Польща) — 96 грн/кг. (Маленький ліричний відступ. Коли ви спробуєте ці сири, то зрозумієте, що платити 70 грн за 1 кг українського сиру — переведення грошей і неповага до себе. Пармезан Президент польський в Каравані коштує 170 грн за кг. Торговці на базарах, видно, хитро розмитнюють, тому і така ціна).
В оригіналі рецепт із пармезаном. Так ось, натираємо за смаком в гарячий суп.


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов