Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Хазяйці на замітку


Поради господині


ПОРАДИ ГОСПОДИНІ

Картопляне пюре буде смачнішим, якщо у воду, де вариться картопля, додати кілька зубків часнику, невеличку цибулинку, трішки кропу, кілька горошин чорного перцю і лавровий листок.

Перед тим як запікати картоплю в духовці, проколіть кожну виделкою, щоб вона не розтріскалася.

Зів’ялу зелень можна трішки освіжити, поклавши її на кілька хвилин у воду з чайною ложкою оцту.

Якщо петрушку мити не холодною, а теплою водою, вона буде ароматнішою.

Квасоля стане смачнішою, якщо одразу після того, як закипить вода, залити її заново холодною і додати столову ложку олії.

Посуд, в якому було тісто, сирі яйця, риба (сира і солона), спочатку миють холодною водою, а потім — гарячою.

Потримайте почищену картоплю під краном з холодною водою — вона звариться швидше і стане м’якшою.

Перша страва до того, як її подадуть на стіл, має постояти хвилин 10–15, щоб „дозріти”. За цей час спеції та сіль проникнуть в усі компоненти.

Томатну пасту чи свіжі помідори додають до овочів перед кінцем смажіння, інакше всі овочі стануть твердими.

Картоплю кидають в суп перед солоними огірками, щавлем та іншими продуктами, які містять велику кількість кислоти. Інакше вона залишиться твердою.

Рисовий суп не буде каламутним, якщо рис спочатку проварити окремо 2-3 хвилини, промити і вже потім додати до страви.

Солона вода закипає довше, ніж прісна.

Щоб картопля швидше зварилася, треба додати в неї трішки вершкового масла.

 


.................. Мандрують всі. Авіаквитки, чартери, тури

Дизайн Валентин Iванов