Бібліотека сайту Українське життя в Севастополі "Весела Абетка" - Для дітей України

Здорові поради


Які напої найкращі для роботи




Німецькі дослідники з університетської клініки Кельна прийшли до висновку, що какао краще знижує кров’яний тиск, ніж чашка чаю.

Група добровольців вживала протягом двох тижнів продукти, що містять какао. Це привело до зниження у них кров’яного тиск в тому ж ступені, що і у групи осіб, що приймають лікарські препарати для зниження тиску.

Результати дослідження дозволяють припустити, що вживання какао може знижувати ризик виникнення інсультів і серцевих нападів на 10-20%.

Причина в тому, що і чай, і какао містять поліфеноли — клас хімічних сполук, які сприяють запобіганню серцево-судинних захворювань. Але у какао і чаю вони різні: процианід, що міститься в какао, є активнішим поліфенолом.

В даний час пацієнтам з підвищеним кров’яним тиском настійно рекомендується їсти фрукти і овочі, більшість яких багаті поліфенолами, хоча на чай і продукти, що містять какао, доводиться велика частина загального об’єму поліфенолів, що вживаються в країнах Заходу.

Автор дослідження Дірк Тауберт попереджає: не починайте поїдати шоколад у великих кількостях. При будь-яких дієтах необхідно враховувати високий вміст цукру, жирів і високу калорійність більшості продуктів, що містять какао. Але при розумному підході продукти, що містять какао, можуть розглядатися як частина дієти, що знижує ризик розвитку гіпертонії.

Джерело


*

Дизайн Валентин Iванов